Subnavigatie

X

Spookhuis

Boe!
Ieder jaar hebben wij op de eerste vrijdag een griezelig spookhuis! De halve gymzaal is dan omgebouwd tot eng gangpad, vol met mysterieuze decoratie, spookachtige geluiden en geheimzinnige verhalen. Durf jij er in te gaan?

Zodra het spookhuis driedubbel gecheckt is en klaar voor gebruik mogen alle kinderen, die in het spookhuis willen, op de aangegeven plek een rij vormen. In de rij krijgen ze allemaal een nummer op de hand, deze is belangrijk voor de volgorde van binnengaan. De eerste paar groepjes moeten dan even wachten in de rij tot ze naar binnen mogen, de andere groepjes mogen weer gaan vrij spelen, als ze maar wel goed blijven opletten. Samen met een begeleider van KinderZomerSpelen gaan ze met een klein groepje het spookhuis in. Gillend, maar veilig, lopen ze zo door de gemaakte route in het spookhuis. Ergens in het begin wordt er een spannend verhaal verteld, hier wordt ook duidelijk gemaakt welk thema het spookhuis dit jaar heeft. Let goed op, er lopen ook spoken door het spookhuis! Door alle gangen heen kom je uiteindelijk weer bij het einde aan en kun je weer rustig ademhalen! Het is mogelijk om nog eens in het spookhuis te gaan, maar wel pas als alle groepjes geweest zijn.

Als het echt te eng wordt in het spookhuis is er uiteraard een mogelijkheid om met het groepje, plus de begeleider eerder uit het spookhuis te vertrekken. Ook is er voor de kinderen die het spookhuis van te voren al eng vinden, plus de kinderen die in het spookhuis zijn geweest en erg geschrokken zijn, een mogelijkheid om aan het einde van de dag door het spookhuis te lopen zonder geluid en met alle lichten aan. Zo laten wij hier zien dat het spookhuis helemaal niet zo eng is en dat alles nep en gemaakt is.