Subnavigatie

X

Playbackshow

la la la laa laaa   

De derde vrijdag van KinderZomerSpelen hebben wij de PlayBackShow! In deze spectaculaire show kun je uit alle liedjes kiezen, die dan vervolgens zingen maarrr zonder je eigen stem! Je gaat namelijk playbacken. Of het nou Katy Perry, Justin Timberlake, Antoon, of zelfs K3 is, maakt niet uit! Je mag voor die middag zijn wie je wil, je helemaal transformeren tot echte artiest!

Voor de PlayBackShow wordt de halve gymzaal omgebouwd tot grote concertzaal. Met een echt podium, een jurytafel + juryleden, een echt publiek, bestaand uit kinderen en ouders (Covid-19 update: vanwege het virus zijn dit jaar 2020, de ouders helaas niet welkom om te komen kijken) en een vette lichtshow. Als je graag wil meedoen aan deze mooie show, kan dat! Wat je dan doet is samen met je gekozen nummer naar de coördinator theater, om je daar in te schrijven. De inschrijvingen starten vaak op dinsdag, maar dit wordt ook tijdens de KinderZomerSpelen aangegeven. Je kan alleen, samen, of in een groepje. Dan geef je op: wie en welk muzieknummer je hiervoor nodig hebt. Dan komt het spannende, omdat de PlayBackShow toch wel speciaal is en beoordeeld wordt door een echt jury, worden er audities gehouden. Deze zijn dan op woensdag. Woensdag middag krijg je ook direct uitslag of je vrijdag mee mag doen.

Het is vrijdag! De dag van de grote show is aangebroken. In de ochtend gaan we met alle kandidaten op het echte podium oefenen, als je geweest bent mag je weer lekker gaan vrij spelen. Als de soundcheck compleet is kunnen wij de show starten. Met een echte presentator wordt iedereen op het podium gehaald. Tussendoor is er nog een minidisco, om lekker even de benen te strekken en helemaal uit ons dak te gaan.